Pozorište lutaka Pinokio

 

NAJNOVIJA VEST!

 

Zbog bolesti glumice, u nedelju 18.marta u 12 časova umesto predstave ZOOTEKA biće izvedena predstava VITEZ CVRČAK.

 

S ponosom najavljujemo premijeru predstave SVE ZA LJUBAV!

 

U SUBOTU, 17. MARTA u 20:00 časova održaće se premijera predstave SVE ZA LJUBAV (originalni naslov: Velimir i Bosiljka), po motivima romana Milovana Vidakovića, prvog srpskog romanopisca.

 


Iz predstave SVE ZA LJUBAV s leva na desno: Dragan Vasić, Biljana Mihajlović, Jovana Popović,
Zoran Todorović, Ljiljana Živić; sedi, Goran Popović

 


Ova nevina avanturistička priča u kojoj je centar dešavanja neizmerna ljubav između Velimira i Bosiljke bila je velika inspiracija naših davnih predaka. Da li ona može da živi i danas? Naravno da može! Da sve bude zanimljivo, dramatično, veoma emotivno, uzbudljivo, teatralno, tragikomično i pre svega poučno, učinila je izvanredna autorska i glumačka ekipa predvođena rediteljem Vladimirom Lazićem, piscem tekstova i songova i dramaturgom Željkom Mijanovićem, neukrotivom koerografijom Petra Rajkovića i uvek iznenađujućim kreacijama lutaka i dizajna, Filipom Jevtićem, Jelenom Stanojević i Tamarom Jeremić.


 


Naslovne uloge igraju: Teodora Marčeta i Ljubomir Bulajić

 

 

Uz Sašu Loknera, kompozitora i Marka Gvera koji glumi romanopisca, naši su glumci uz pomoć lutaka ostvarili upečatljive likove koji će vas veoma razgaliti.

 

***

 

Naša predstava BARONI DI MAKARONI je apsolutni pobednik na tek završenom Prvom Zimskom festivalu pozorišta za decu u Aleksincu, koji je organozovao gradsko pozorište "Teatar 91"

 

Žiri u sastavu Igor Bojović, dramski pisac i scenarista - predsednik žirija, Dragoslav Ranđelović, psiholog, reditelj i Srđan Stojainović, glumac, doneo je sledeće odluke:

 

  1. Nagrada za najbolju režiju i predstavu u celini dodeljuje se Olji Đorđević pozorišta lutaka "Pinokio" iz Novog Begrada za predstavu "Baroni di Makaroni"
  2. Nagrada za glumca festivala dodeli-Aleksi Iliću za ulogu Knez Žan de Majonez u predstavi "Baroni di Makaroni" pozorušta lutaka "Pinokio" iz Novog Beograda
  3. Nagrada za najbolju epizodnu ulogu dodeli-Željki Mandić za ulogu Grof Pesto u predstavi "Baroni di Makaroni" pozorišta lutaka "Pinokio" iz Novog BeogradaSa dodele nagrada: Vojislav Savić, pom.direktora Pinokia (deugi s leva),
Želljka Mandić, dobitnica nagarde (prva s desna)

 

 

2018. NOVA GODINA, NOV POČETAK


Novom predstavom VELIMIR I BOSILJKA, Milovana Vidakovića započinjemo godinu lutkarskih premijera. Slede NEOBIČNO PUTOVANJE ŽILA VERNA Bojana Barića, Grimova ZLATNA GUSKA, Mocartova ČAROBNA FRULA i ROĐENDANSKA ŽURKA KOD PLAVOG ZECA, Nataše Ilić .


Planiramo da u okviru ciklusa PINOKIO I SVET OKO NJEGA uradimo koprodukcije sa relevantnim autorima iz Rusije i Kine.


Želja nam je da pokrenemo POZORIŠTE ZA BEBE, kako bi se u našem pozorištu čulo zadovoljno gugutanje naše najmlađe publike.

 

***


NOVE PREDSTAVE

 

SVE ZA LJUBAV,dramatizacija Stevana Pešića po motivima istoimenog romana Milovana Vidakovića, prvog našeg romanopisca, savremenika čuvenog Voltera Skota, s kojim su ga često upoređivali je nova predstava koja će se premijerno izvesti početkom meseca marta.

 


Volter Skot

Autorski tim predvođen rediteljem Vladimirom Lazićem, dizajnerom Filipom Jevtićem, dramaturgom i piscem songova Željkom Mijanovićem i našom sjajnom glumačkom ekipom Ljiljanom Živić, Zoranom Todorovićem, Goranom Popovićem, Draganom Vasić,Biljanom Mihajlović, Jovanom Popovićem i gostujućim glumcima Markom Gverom, Teodorom Marčetom i Ljubomirom Bulajićem započeo je rad na novoj predstavi.

 

Pod velom tajne počeli smo pripremu predstave NEOBIČNO PUTOVANJE ŽILA VERNA, omiljenog pisca više generacija. Koncept autora Bojana Barića zasniva se na modeliranju predstave inspirisane vizionarskim Vernovim romanima i naučnim otkrićima Nikole Tesle, pronalazača srpskog porekla koji je promenio tokove razvoja civilizacije.

 


Kroz proces kreativne radionice sa glumcima i umetničkim saradnicima, autor će umrežiti i modelirati njihove ideje, talente i osobenosti u snažnu predstavu. Cilj je da se probudi interesovanje i potreba kod mladih gledalaca za čitanjem , saznanjem i stvaralaštvom. S nestrpljenjem očekujemo premijeru koju će pored autora, Bojana Barića potpisati naši glumci i umetnički saradnici: Zorana Milošaković-Tasić, Dragiša Kosara, Željka Mandić, Ivana Todorović, Vojislav Savić, Nenad Filipović i Ivan Latinčić.

Ovom predstavom želimo da u vama razbuktimo želju za saznanjem, čitanjem, promišljanjem i otkrićima sopstvenih mogućnosti, kako bi vas podstakli da otkrijete vlastiti put ka vizionarstvu i pronalazaštvu!

PROBUDITE GENIJA U SEBI!


***

 

DA SE POHVALIMO!


Učestvujemo na Prvom zimskom feastivalu pozorišta za decu, koji će se održati od 29.januara do 03. Februara 2018. gdoine u Aleksincu u organizaciji Gradskog pozorišta “TEATAR 91”. Festival je takmičarskog karaktera. Biće izvedeno ukupno 5 predstava.

 


Iz predstave "Baroni di Makaroni" premijerno prikazane 02.novembra 2017. godine.
Na slici s leva na desno: Dragiša Kosara, Zorana Milošaković-Tasić, Jovan Popović,
Teodora Marčeta, Željka Mandić, Zoran Todorović


Sa predstavom BORONI DI MAKARONI izlazimo na megdan. Da li ćemo uspeti? Verujemo u našu pobedu! Verujemo i u to da ćemo neka nova iskustva poneti sa Festivala. Od nekih koji su, možda, bolji od nas!

Zapamtite da je Feastival u Alerksincu pokrenut sa ciljem da se okupe najbolja dramska ostvarenja za decu iz Srbije, da se podstakne međusobmno kreativno nadmetanje u idejama, interpretaciji, scenskom I kostimskom dizajnu.

Predstave je izabrala selektorska komisija u sastavu Miliš Jagodić, Jelena Stajkovac i Fuad Tabučić.Da vas podsetimo
ZOOTEKA, muzička predstava kao stvorena za vas je na repertoaru 30.januara:

 


Na slici: Borko Sarić i Ljiljana Živić, do struka zaronjena u Ajka

 

***


KRAJ 2017, POČETAK 2018


S ponosom ističemo da smo u polusezoni, od meseca septembra do kraja 2017 godine ostvarili izuzetne rezultate: 2 nove predstave: ZOOTEKA i BARONI DI MAKARONI. U koprodukciji sa La la Land-om iz Hrvatske uradili smo predstavu TI I JA, NAUČNIKA DVA. U koprodukciji sa GIPAC-om (Global Intercultural Performing Arts Cast) iz Amerike organizovali smo svetsku premijeru (dva izvođenja) predstave BAH JEZDI NA KAMILI, MUZIČKO PUTOVANJE.


Dragi Posetioci, poštovana Deco, hvala vam na podršci. Svaki naš uspeh je zajednički!

 

 

DOBRODOŠLI U SVET MAŠTE POZORIŠTA LUTAKA PINOKIO!