Pozorište lutaka Pinokio

O B A V E Š T E NJ E

 

U SUBOTU, 22.APRILA U 12 h , ZBOG BOLESTI GLUMCA UMESTO PREDSTAVE "VITEZ CVRCAK," IGRACE SE PREDSTAVA: "PUT OKO SVETA"

 

 

 

S PONOSOM ISTIČEMO da će našom predstavom “POLJE PUNO BISERA” biti otvoren Vukov sabor u Tršiću, 24. Maja. 2017. Godine.

Ovo je jedina predstava na repertoaru pozorišta Srbije koja na jedinstven način podržava kampanju „Negujmo srpski jezik“. Nastala je uz podršku Sekretarijata za kulturu i Vladana Vukosavljevića, nekadašnjeg sekretara za kulturu Beograda, aktuelnog ministra kulture. Autorsaki tim: Vladimira Lazića adaptacija teksta i režija, Željko Mijanović dramaturg i pisac songova, Ljuba Ninković, kompozitor, Miloš Pavlović scenograf, Ferid Karajica scenski pokret. Igraju: Duško Radović, Dragana Vasić, Goran Popovioć, Željka Mandić, Lako Nikolić, Zorana Milošaković-Tasić, Biljana Mihajlović i Ivana Todorović.

"Polje puno bisera" je pozorišna igra koja svoje nadahnuće pronalazi u bogatoj riznici Vuka Stefanovića Karadžića u kojoj je sakupljeno naše usmeno književno blago. Ova vesela priča o glumačkom hlebu sa sedam kora, pokušaj je da se vukovski jezik oživi kroz bajkoviti zaplet o putujućoj glumačkoj držini čiji je zadatak da zasmejava narod u zemlji u kojoj se više niko ne smeje.

 


Danas 6. Aprila je početak priprema spektakla za decu: SNEŽNA KRALJICA. Pemijera je u maju mesecu.
Glumcima, reditelju i svim saradnicima želimo uspešan rad!

 

UDARNA VEST:


“REČNA SIRENA” JE PRVA DEČIJA PREDSTAVA IZ SRBIJE KOJA JE UŠLA U SELEKCIJU MEĐUNARODNOG FESTIVALA DJETETA U ŠIBENIKU


posle 27 godina. Evo teksta iz Direkcije Festivala:

“jučer sam dobila rezultate selekcije. Čestitam! Vaša predstava "Rečna sirena" prošla je selekciju! Još jednom čestitam i srdačan pozdrav,

Ivana Badžim

Voditeljica Ureda Mdf-a”

 

 

N O V O S T I:


Od 01. Februara blagajna radi od srede do petka od 14:00 - 18:00 i 90 minuta pre početka predstave