REČI OD KAMENA

 

Produkcija predstave: Udruženje Umetnika Utopija
Tekst, režija i koreografija: Sanja Krsmanović Tasić
Muzika: Jugoslav Hadžić
Kostim: Marija Mlekić i Hleb Teatar
Animacija, program i plakat: Anastasija Tasić

Glumci: Jovana Mihić (Milica), Milena Bozić (Beta), Sanja Krsmanović Tasić (psiholog), Marta Keler (majka, član benda), Jugoslav Hadžić (otac, član benda), Julijana Vincan (Tanja, pevačica), Anđelka Petrović (Vanja), Ljubica Damčević (Tijana, član benda), Sara Tasić (Bebica), Eldar Zubčević (Neša, član benda), Đorđe Trajković (Nik, član benda)

Za uzrast: Od 10 do 110 godina.

Trajanje: 60 min.

 

Kroz sat vremena uz songove koji se uživo izvode i koerografije koje pričaju o devojčici Milici i njenom odrastanju, na jedan otvoreni, ali takođe šaljiv i maštovit način, progovara se o temi vršnjačkog, a posebno internet nasilja.

Potpuno drugačije, razigrano i raspevano, promrdavaju se temelji ovog izazova sa kojim deca često (ne) izlaze na kraj i u osnovnoj i u srednjoj školi.

Tekst mjuzikla je nastao u bliskom susretu da decom i mladima, na osnovu njihovih priča, razmišljanja i komentara po pitanju vršnjačkog sajber nasilja, u toku projekta "Zajedništvo", ostvarenog u više beogradskih osnovnih i srednjih škola. Ovaj projekat, koji je nastao u saradnji Hleb Teatra i Centra za dramu u edukaciji i umetnosti (CEDEUM), kreativnim dramskim metodama teži da stane na put vršnjačkom nasilju.