Vesti i obaveštenja

O B A V E Š T E NJ E

 

U SUBOTU, 22.APRILA U 12 h , ZBOG BOLESTI GLUMCA UMESTO PREDSTAVE "VITEZ CVRCAK," IGRACE SE PREDSTAVA: "PUT OKO SVETA"

 

 

 

S PONOSOM ISTIČEMO da će našom predstavom “POLJE PUNO BISERA” biti otvoren Vukov sabor u Tršiću, 24. Maja. 2017. Godine.

Ovo je jedina predstava na repertoaru pozorišta Srbije koja na jedinstven način podržava kampanju „Negujmo srpski jezik“. Nastala je uz podršku Sekretarijata za kulturu i Vladana Vukosavljevića, nekadašnjeg sekretara za kulturu Beograda, aktuelnog ministra kulture. Autorsaki tim: Vladimira Lazića adaptacija teksta i režija, Željko Mijanović dramaturg i pisac songova, Ljuba Ninković, kompozitor, Miloš Pavlović scenograf, Ferid Karajica scenski pokret. Igraju: Duško Radović, Dragana Vasić, Goran Popovioć, Željka Mandić, Lako Nikolić, Zorana Milošaković-Tasić, Biljana Mihajlović i Ivana Todorović.

"Polje puno bisera" je pozorišna igra koja svoje nadahnuće pronalazi u bogatoj riznici Vuka Stefanovića Karadžića u kojoj je sakupljeno naše usmeno književno blago. Ova vesela priča o glumačkom hlebu sa sedam kora, pokušaj je da se vukovski jezik oživi kroz bajkoviti zaplet o putujućoj glumačkoj držini čiji je zadatak da zasmejava narod u zemlji u kojoj se više niko ne smeje.

 


Danas 6. Aprila je početak priprema spektakla za decu: SNEŽNA KRALJICA. Pemijera je u maju mesecu.
Glumcima, reditelju i svim saradnicima želimo uspešan rad!

 

UDARNA VEST:


“REČNA SIRENA” JE PRVA DEČIJA PREDSTAVA IZ SRBIJE KOJA JE UŠLA U SELEKCIJU MEĐUNARODNOG FESTIVALA DJETETA U ŠIBENIKU


posle 27 godina. Evo teksta iz Direkcije Festivala:

“jučer sam dobila rezultate selekcije. Čestitam! Vaša predstava "Rečna sirena" prošla je selekciju! Još jednom čestitam i srdačan pozdrav,

Ivana Badžim

Voditeljica Ureda Mdf-a”

 

 

N O V O S T I:


Od 01. Februara blagajna radi od srede do petka od 14:00 - 18:00 i 90 minuta pre početka predstave


 

 

* * *

Žiri 16. Festića, pozorišnog festivala za decu, koji je radio u sastavu: Branislava Ilić, rediteljka, Mihailo Maksimović, glumac i Gordana Smuđa, dramaturg, pogledao je ukupno devet predstava najnovije produkcije profesionalnih pozorišta za decu iz cele Srbije i jedoglasno doneo odluku da dodeli nagradu ansamblu pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Zemuna za predstavu „Carev slavuj“, za najbolju kolektivnu glumačku igru, za izuzetno kompaktno glumačko oživljavanje lutaka i delikatnu igru u kojoj često učestvuje i više glumaca na jednom liku.

* * *

 

* * *

Pozorište lutaka PINOKIO sa ponosom ističe da je Stručni žiri 47. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije od ravnopravnih pet nagrada za glumačko ostvarenje nagradio dva člana našeg ansambla:


- Nelu Nikolić, za ulogu Lore u predstavi «Rečna sirena»

- Ljiljanu Živić, za ulogu Stare grofice u predstavi «Rečna sirena»

 

Nagrada za najbolju režiju pripala je našem saradniku

- Todoru Valovu, za predstavu «Rečna sirena» pozorište lutaka «Pinokio», Novi Beograd.

 

Odluku o nagradama doneo je Stručni žiri dana 29.11–01.12.2016. Četrdesetsedmih susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, u Beogradu, u sastavu:

  1. Prof. Slavčo Malenov, profesor na Nacionalnoj akdemiji za filmsku i pozorišnu umetnost – Bugarska (predsednik)
  2. Prof. dr Zoran Đerić, teatrolog i v.d. direktor Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad
  3. Boris Čakširan, reditelj i kostimograf, Beograd

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>