* * *

Pozorište lutaka „Pinokio“ sa velikim zadovoljstvom najavljuje DVE PREMIJERE za mesec maj:

PALČICA, po motivima istoimene bajke H. K. Andersena, režija Emilije Mrdaković (karte su u prodaji)

13. maj u 20 časova

PALČICA je priča o teškoćima sa kojima se suočava izuzetno mlada heroina, primorana da se sama izbori sa njima.

Ovo je velika drama o devojčici neobično niskog rasta, rođenoj iz cveta. Ideja predstave je da deci prikaže veličinu duševne snage malene, krhke Palčice i time osnaži njihov duh. Nedvosmisleno šalje deci poruku da treba uvek spremno dočekati opasnosti, kako bi se izborili sa „zimama“ života.

Predstava je namenjena deci starijoj od 5 godina, njihovim roditeljima i učiteljima.

 

ŠEŠIR PUN BOJA, autorski projekat Ivane Koraksić, koprodukcija sa Cirkusferom.

22. maj u 20 časova

Šešir pun boja je autorski projekat reditljke Ivane Koraksić namenjen najmlađoj publici (uzrast 3 do 8 godina). U recept za predstavu je neočekivanim redosledom zamešano lutkartsvo, žongliranje, ples i manipulacija objektima. Naši junaci, Crni, Belina i Sivilo žive u dosadnom crno-belom svetu i tek otkrivaju svet boja, pojedinčano ih predstavljajući na zabavan, eksperimentalan, istraživački i maštovit način – svaka boja ih vodi u jednu kratku avanturu. Osvajanjem svih boja, oni otkrivaju Dugu, kraljicu boja.

U centru predstave je IGRA- igra sa bojama i objektima, koje i naši junaci, kao i deca u publici, tek otkrivaju upoznajući svet oko sebe. Predstava podstiče dečiju imaginaciju - deca su pozvana da domaštavaju značenja, svetove i predele kroz koje ih vode boje iz šešira. Predstava je koprodukcija Cirkusfere i Pozoršta lutaka Pinokio. Projekat je finasiran od Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije.