Грешка
  • [sigplus] Critical error: Insufficient memory to carry out the requested operation on root/images/galerije/izuj_se/1.jpg, 63176883 bytes required, 58720256 bytes available.

[sigplus] Critical error: Insufficient memory to carry out the requested operation on root/images/galerije/izuj_se/1.jpg, 63176883 bytes required, 58720256 bytes available.

 

Теодора Ристовски

 

ИЗУЈ СЕ

 

Режија: Петар Ристовски
Композитор и аранжер: Теодора Ристовски
Кореограф: Милош Јеџић
Дизајн звука: Ненад Мандић
Дизајн светла: Миломир Димитријевић
Тон мајстор: Милош Удовчић
Балет: Нина Здравковић, Сунчица Симић,
Хелена Петровић, Милена Рашуо


Играју: Теодора Ристовски, Бојана Грабовац,
Павле Јеринић, Милош Јаџић, Слободан Алексић

 

Продукција: Лудум Лудум трупа

 

Трајање: 90 мин, узраст: од 11 до 100 год.

 

,, Изуј се " је ауторски комад оснивача и члана трупе Лудум Лудум, Теодоре Ристовски.

Ова трагикомедија је актуелно, модерно дело које нема императиван тон, већ циничну констатацију о ситуацији у нашем друштву данас. Радња је смештена у једно позориште, али се значење простора врло лако може пренети на било који други колектив. " Изување " симболично представља смену генерација, младих који чекају у реду за посао и старијих који се грчевито држе свог радног места бежећи од пензије.

,, Изуј се " је прича о великој звезди која не жели да се одрекне славе и публике. Ова индивидуална прича представља окосницу представе. Комад се на ироничан и духовит начин игра са чињеницом о незапослености и недостатку прилика за доказивањем младих. ,, Изуј се " представља нов жанровски правац који већ четири године успешно негује Лудум Лудум трупа. Премијера представе била је у јануару 2016. године у Београду. До сада је учествовала на такмичарским позоришним фестивалима у Скопљу " Фацес Wитхоут Маскс " (април 2016.), Теодора Ристовски добила је награду за најбоље глумачко остварење у истоименој представи, док је на домаћем позоришном фестивалу " Штрих " у Београду (мај 2016.), представа ,, Изуј се " однела је награду пубилке за најбољу представу фестивала, Петар Ристовски је добитник награде за најбољу режију, Бојана Грабовац за најбољу споредну женску улогу, Павле Јеринић за најбољу споредну мушку улогу и Теодора Ристовски за најбољу главну женску улогу. Представа ,, Изуј се " право је освежење домаће позоришне сцене, намењена свим узрастима и вреди је погледати

 

{gallery}izuj_se{/gallery}