Vesti i obaveštenja

 

DOBRODOŠLI U SVET MAŠTE

 

NOVA GODINA DOBAR POČETAK

NAJNOVIJA VEST: SCENA ZA MLADE I ODRASLE PONOVO RADI!

 

PREMIJERA GOSTUJUĆE PREDSTAVE ZA MLADE I ODRASLE!

 

 

 

Goldonojeve RIBARSKE SVAĐE u produkciji "Presek dijagonala" biće premijerno izvedene na našoj sceni u četvrtak, 22. Februara u 20:00 časova. Ovom predstavom ponovo otvaramo večernju scenu!

 

Velika glumačka trupa okupila se oko projekta koji je režirao, niko drugi, već IL PADRINO !

 

Miloš Lazarov, Sofija Uzunović, Petar Kokinović, Marija Pantin, Predrag Grujić, Janko Cekić, AnđelaKiković, Nemanja Milunović, Milica Majstorović, Aleksandra Belošević, i Jelena Vukićević su imenamladih i talentovanih glumaca željnih scene i aplauza publike, uradili su ovu predstavu uz veliku podršku profesorske Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića, oni su im duboko zahvalni.

 

Predstava će se izvoditi do kraja sezone!

 

 

 

 

 

 

 

U subotu, 24. Februara na našoj večernjoj sceni gostuje predstava "ZORAN RADMILOVIĆ" koju je napisao i maestralno odglumio Ivan Tomašević u režiji Andree-Ade Lazić


 


 

Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali, odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića.


Ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija proglasili za mediokritete.


Dođite da vidite maestralnu ulogu za koju je Ivan Tomašević dobio pregršt nagrada!

 

 

 

 

Naša predstava BARONI DI MAKARONI je apsolutni pobednik na tek završenom Prvom Zimskom festivalu pozorišta za decu u Aleksincu, koji je organozovao gradsko pozorište "Teatar 91"

 

Žiri u sastavu Igor Bojović, dramski pisac i scenarista - predsednik žirija, Dragoslav Ranđelović, psiholog, reditelj i Srđan Stojainović, glumac, doneo je sledeće odluke:

 

  1. Nagrada za najbolju režiju i predstavu u celini dodeljuje se Olji Đorđević pozorišta lutaka "Pinokio" iz Novog Begrada za predstavu "Baroni di Makaroni"
  2. Nagrada za glumca festivala dodeli-Aleksi Iliću za ulogu Knez Žan de Majonez u predstavi "Baroni di Makaroni" pozorušta lutaka "Pinokio" iz Novog Beograda
  3. Nagrada za najbolju epizodnu ulogu dodeli-Željki Mandić za ulogu Grof Pesto u predstavi "Baroni di Makaroni" pozorišta lutaka "Pinokio" iz Novog BeogradaSa dodele nagrada: Vojislav Savić, pom.direktora Pinokia (deugi s leva),
Želljka Mandić, dobitnica nagarde (prva s desna)

 

 

2018. NOVA GODINA, NOV POČETAK


Novom predstavom VELIMIR I BOSILJKA, Milovana Vidakovića započinjemo godinu lutkarskih premijera. Slede NEOBIČNO PUTOVANJE ŽILA VERNA Bojana Barića, Grimova ZLATNA GUSKA, Mocartova ČAROBNA FRULA i ROĐENDANSKA ŽURKA KOD PLAVOG ZECA, Nataše Ilić .


Planiramo da u okviru ciklusa PINOKIO I SVET OKO NJEGA uradimo koprodukcije sa relevantnim autorima iz Rusije i Kine.


Želja nam je da pokrenemo POZORIŠTE ZA BEBE, kako bi se u našem pozorištu čulo zadovoljno gugutanje naše najmlađe publike.

 

***


NOVE PREDSTAVE

 

VELIMIR I BOSILJKA,dramatizacija Stevana Pešića po motivima istoimenog romana Milovana Vidakovića, prvog našeg romanopisca, savremenika čuvenog Voltera Skota, s kojim su ga često upoređivali je nova predstava koja će se premijerno izvesti početkom meseca marta.

 


Volter Skot

Autorski tim predvođen rediteljem Vladimirom Lazićem, dizajnerom Filipom Jevtićem, dramaturgom i piscem songova Željkom Mijanovićem i našom sjajnom glumačkom ekipom Ljiljanom Živić, Zoranom Todorovićem, Goranom Popovićem, Draganom Vasić,Biljanom Mihajlović, Jovanom Popovićem i gostujućim glumcima Markom Gverom, Teodorom Marčetom i Ljubomirom Bulajićem započeo je rad na novoj predstavi.

 

Pod velom tajne počeli smo pripremu predstave NEOBIČNO PUTOVANJE ŽILA VERNA, omiljenog pisca više generacija. Koncept autora Bojana Barića zasniva se na modeliranju predstave inspirisane vizionarskim Vernovim romanima i naučnim otkrićima Nikole Tesle, pronalazača srpskog porekla koji je promenio tokove razvoja civilizacije.

 


Kroz proces kreativne radionice sa glumcima i umetničkim saradnicima, autor će umrežiti i modelirati njihove ideje, talente i osobenosti u snažnu predstavu. Cilj je da se probudi interesovanje i potreba kod mladih gledalaca za čitanjem , saznanjem i stvaralaštvom. S nestrpljenjem očekujemo premijeru koju će pored autora, Bojana Barića potpisati naši glumci i umetnički saradnici: Zorana Milošaković-Tasić, Dragiša Kosara, Željka Mandić, Ivana Todorović, Vojislav Savić, Nenad Filipović i Ivan Latinčić.

Ovom predstavom želimo da u vama razbuktimo želju za saznanjem, čitanjem, promišljanjem i otkrićima sopstvenih mogućnosti, kako bi vas podstakli da otkrijete vlastiti put ka vizionarstvu i pronalazaštvu!

PROBUDITE GENIJA U SEBI!


***

 

DA SE POHVALIMO!


Učestvujemo na Prvom zimskom feastivalu pozorišta za decu, koji će se održati od 29.januara do 03. Februara 2018. gdoine u Aleksincu u organizaciji Gradskog pozorišta “TEATAR 91”. Festival je takmičarskog karaktera. Biće izvedeno ukupno 5 predstava.

 


Iz predstave "Baroni di Makaroni" premijerno prikazane 02.novembra 2017. godine.
Na slici s leva na desno: Dragiša Kosara, Zorana Milošaković-Tasić, Jovan Popović,
Teodora Marčeta, Željka Mandić, Zoran Todorović


Sa predstavom BORONI DI MAKARONI izlazimo na megdan. Da li ćemo uspeti? Verujemo u našu pobedu! Verujemo i u to da ćemo neka nova iskustva poneti sa Festivala. Od nekih koji su, možda, bolji od nas!

Zapamtite da je Feastival u Alerksincu pokrenut sa ciljem da se okupe najbolja dramska ostvarenja za decu iz Srbije, da se podstakne međusobmno kreativno nadmetanje u idejama, interpretaciji, scenskom I kostimskom dizajnu.

Predstave je izabrala selektorska komisija u sastavu Miliš Jagodić, Jelena Stajkovac i Fuad Tabučić.Da vas podsetimo
ZOOTEKA, muzička predstava kao stvorena za vas je na repertoaru 30.januara:

 


Na slici: Borko Sarić i Ljiljana Živić, do struka zaronjena u Ajka

 

***


KRAJ 2017, POČETAK 2018


S ponosom ističemo da smo u polusezoni, od meseca septembra do kraja 2017 godine ostvarili izuzetne rezultate: 2 nove predstave: ZOOTEKA i BARONI DI MAKARONI. U koprodukciji sa La la Land-om iz Hrvatske uradili smo predstavu TI I JA, NAUČNIKA DVA. U koprodukciji sa GIPAC-om (Global Intercultural Performing Arts Cast) iz Amerike organizovali smo svetsku premijeru (dva izvođenja) predstave BAH JEZDI NA KAMILI, MUZIČKO PUTOVANJE.


Dragi Posetioci, poštovana Deco, hvala vam na podršci. Svaki naš uspeh je zajednički!

 

 

DOBRODOŠLI U SVET MAŠTE POZORIŠTA LUTAKA PINOKIO!

 

Prijatelj Pozorišta

 

 

DEDA MRAZ U POZORIŠTU PINOKIO!Prošle godine smo proveli divne trenutke zajedno! Ovom slikom želimo da vas podsetimo na novogodišnju atmosferu na Trgu majstora Đepeta...


 

23. 12. u 18 časova

"PRINCEZA NA ZRNU GRAŠKA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI"

24. 12. u 14 časova

"NOVOGODIŠNJA BAJKA POD SJAJEM ZVEZDANA"

CENA KARTE: 400 DINARA
(karte možete kupiti pred predstavu)


Broj mesta ograničen.

Podsećamo, za novogodišnju predstavu ne važe popusti.

 

 

 

 

P O Ž U R I T E , REZERVIŠITE TERMIN ZA GRUPNE POSETE!!!


Za Novogodišnje praznike pripremamo predstavu NOVOGODIŠNJA BAJKA POD SJAJEM ZVEZDANA . Molim vas šaljite nam vaše ideje, sugestije i na vreme rezervišite termine za grupne posete.


Kontakt: Dana Pavlović (011) 2691 715; 2606 523

e-mail Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ; Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

 

***

 

KAKO JE BAH NA KAMILI DOJEZDIO U BEOGRAD ?

Svetska premijera mjuzikla za mlade od 3 do 16 godina

u petak, 29. Decembra 2017. godine, u 12:00 i 17:00 časova.

 

U produkciji Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC), Pozorišta lutaka PINOKIO i International Prodigy Orchestra and Choir (IPOC) održaće se svetska premijera predstave za decu i mlade "BAH JEZDI NA KAMILI - muzičko putovanje", u petak, 29. Decembra 2017. godine, u 12:00 i 17:00 časova.


 

Deca iz Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Kipra i Srbije zajedno pevaju, igraju, glume i sviraju dočaravajući putovanje Johana Sebastijana Baha kroz vreme i kontinente. Inspirisani knjigom Džin Fu, svetski priznate kompozitorke i dirigentkinje, rediteljka Vanže Žang sa autorskom ekipom je oblikovala ovu razdraganu muzičku pozorišnu avanturu kroz koju upoznajemo različite kulturne baštine.


Predstava je namenjena deci i mladima starosti od 3 do 16 godina. Trajanje: 45 minuta.


21.novembra je završena audiciji za naše mlade glumce, igrače i pevače. Komisija u sastavu ( Vanže Žang, rediteljka iz Njujorka, Milena Stojićević, izvršni producent našeg pozorišta, Danica Arapović, primabalerina i koreograf i Radmilo Đurović, producent ) s radošću objavljuju da su naši kandidati pokazali izvanredan talenat, neki u igri, neki u pevanju, neki u glumi i sumirajući utiske odlučili da se svi kandidati prime za pripremu i izvođenje mjuzikla „BAH JEZDI NA KAMILI“. Ponosni smo na naše kandidate koji su svojim talentom ostavili izvanredan utisak na rediteljku iz Njujorka, sa iskustvom rada samo sa najboljima.Kandidati za rediteljkom Vanže Žang

 

Zapamtite ova imena! Oni su buduće zvezde našeg pozorišnog neba!


1. Tea Manojlović, 2. Mara Vasović, 3. Nikolina Ljubić, 4. Aja Hadži Nikolić, 5. Petra Milovanović, 6. Milica Brežančić, 7. Dunja Erdeljan, 8. Andrea Žugić

 


Ekipa od broja 1 do broja 8. Sa koreografkinjom, rediteljkom i producentkinjom


9. Ani Nađ Ataljanc, 10 Dunja Trbović, 11 Tara Dragović, 12 Adriana Dedić, 13 Kalam Moris, 14 Anja Boieru, 15 Mia Boieru, 16 Sofija Terzić, 17 Sara Gmitrović18 Anika Bojanić, 19 Jana Jovičić

 


Kandidati od rednog broja 9 do 19. sa članovima Komisije


***

 

Premijera


Premijera predstave BARONI MAKARONI je u četvrtak, 02. NOVEMBRA 2017. god.u 20:00 časova. Repriza će se održati u subotu, 04. Novembra u 12:00 časova. S posebnom radošću Očekujemo vaš dolazak!

 

 

Tekst je napisala Danica Nikolić po motivima istoimene poeme Dušana Đurišića. Ovu veselu predstavu o odnosima unutar dinastije makarona i njihovih potčinjenih dvorjana ( krompira, paradjiza, sireva ) i ostalih paževa,


 

prinčeva i princeza režira Olivera Đorđević, a lutke, masku, scenu i kostim kreira Milica Grbić Komazec. Uz zvuke originalne muzike i brojnih songova koju je komponovala Irena Popović, u koreografiji Maše Lukić i scenskom pokretu Ivana Klemenca, igraju naši glumci: Zorana Milošaković Tasić, Dragiša Kosara, Zoran Todorović, Željka Mandić, Jovan Popović i gostujući glumački par Teodora Marčeta i Aleksa Ilić u alternaciji sa Danilom Brakočevićem.

 

***

 

G O S T O V A N J E


DOĆIĆEMO OPET U GORNJI MILANOVAC


U sredu, 25. Oktobra gostovali smo u Centru za kulturu Gornjeg Milanovca. Pred punom salom dece iz predškolskih ustanova odigrali smo predstavu BAJKA O RIBARU I RIBICI rediteljke Marije Krstić I dizajnera Filipa Jevtića.

 

 

Glumci, Zorana Milošaković Tasić, Dragana Vasič I Goran Popović doživeli su nakon predstave gromoklasni, dugi aplauz ushićene publike. S njom su se oprostili sa uzvicima “Dođite nam opet!

 

***

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE!


SVEČANA DODELA nagrade Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorište LUTFEST (Istočno Sarajevo)


U NEDELJU, 12. Oktobra u 12:00 časova na predstavi BUBAMARAC umetniku FILIPU JEVTIĆU biće uručena nagrada Lutfesta za kreaciju lutaka u predstavi BUBAMARAC. U ime LUTFESTA nagradu će uručiti Aleksandra Mitrić Štifanić, izvršni producent Festivala. Čestitamo našem dragom saradniku koji je obogatio repertoar Pozorišta lutaka Pinokio brojnim kreacijama u predstavama : ZOOTEKA, BAJKA O RIBARU I RIBICI, ALIBABA I 40 HAJDUKA, KLACKALICA

 

 

 

***

 

 

Mi vas očekujemo da sa vašom decom ili unucima OBOGATITE PROGRAM SVOJIM IDEJAMA, svojim PRISUSTVOM i dobrom ENERGIJOM!

Da program bude raznovrstan i bogat potrudili su se : JP Beogradske pijace, JP Gradsko zelenilo, Hotel Tulip inn, Univerzitet Džon Nezbit, DIF, MŠ Slavenski, BŠ Lujo Davičo, MZ Ikarus…


Hajde da zajedno učestvujemo u program DANI EVROPSKE BAŠTINE!


Posle osvajanja Evrope našim predstavama u Helsinkiju, Šibeniku, Parizu i Sarajevu shvatili smo da je vreme Evropu preselimo na naš teren ! I zato Poštovana Publiko, drage Komšije!

U želji da doprinesemo podizanju svesti o zajedničkom nasleđu Evrope i potrebi da se ono očuva i promoviše, osmislili smo programe inspirisane srpskom baštinom koji podstiču našu publiku i komšije da sopstvenim kreacijama promene ambijent u kojem živimo. Glavna tema je BAŠ ČELIK, junak iz stare srpske narodne pripovetke koji je inspirisao autora za lik čuvenog Konana Semirijanca.

 

 


Fotografije iz predstave: Baš Čelik

 

 

BEOGRAD - PARIZ - SARAJEVO

OVOG VIKENDA IGRAMO NA TRI SCENE

U subotu i nedelju (30. Septembra i 01. Oktobra) vaše Pozorište igra na tri scene! Dok budete uživali dа na matičnoj sceni gledatе “Uspavanu lepoticu”, “Pipi duga čarapa”, “Put oko sveta” i “Čarobnu dolinu” vaši vršnjaci će u Parizu , u subotu, gledati predstvu “Princeza na zrnu graška” ispred našeg Kulturnog centra , preko puta čuvenog Bobura (Muzeja savremene umetnosti).

A u nedelju, “Bubamarac” će otvoriti Međunarodni lutkarski festival LUTFEST u Sarajevu.Fotografije iz predstave: Princeza na zrnu graška; Bubamarc


Tako smo vas draga naša Publiko povezali u opsegu od više hiljada kilometara. Uživajte!


Blic, izdanje za Republiku Srpsku o otvaranju LUFTFEST-a.


SLEDEĆEG VIKENDA IGRAMO NA DVE SCENE, DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ

Beogradskoj (07. i 08. Oktobra) “Dogodilo se u Lutkovu”, “Karijus I Baktus”, “Zooteku” i “Šešir pun boja” a u nedelju otvaramo novu scenu u Beču gde ćemo igrati predstavu “Put oko sveta”.Fotografije iz predstave: Put oko sveta


Zanimljiva je odluka glumica Dragane Vasić I Željke Mandić da male Bečlije u toku predstave nauče da igraju naše poznato kolo Moravac. Dobićete izveštaj o tome!

 

DRAGA PUBLIKO,

DOBRO DOŠLI U SVET MAŠTE! POČELO JE PRIKAZIVANJE NAŠIH PREDSTAVA. EVO MALO ATMOSFERE SA OTVARANJA POZORIŠNE SEZONE, U PETAK 15. SEPTEMBRA!


 

NAJNOVIJE:

P R E M I J E R A. ZOOTEKE, LUTKARSKOG MJUZIKLA.

U ČETVRTAK, 21. septembra 2017. u 20:00 casova.

 

IGRAJU: BORKO SARIĆ, NELA NIKOLIĆ, LJILJANA ŽIVIĆ I BILJANA MIHAJLOVIĆ

OVO JE POZORIŠNO IZDANJE TV SERIJE ZOOTEKA KOJU JE NAPISAO ALEKSANDAR ĐAJA. PREDSTAVU JE TOREZIRAO VLADAN ĐURKOVIĆ, LUTKE I SCENSKI PROSTOR KREIRAO FILIP JEVTIĆ, STIHOVE I TEKST NAPISAO ŽELJKO MIJANOVIĆ, A MUZIKU KOMPONOVAO DUŠAN PETROVIĆ.

PRVA REPRIZA JE U SUBOTU, 23. SEPTEMBRA U 12:00 h.

UČITE, PEVAJTE, IGRAJTE SA NAMA!

 

Dragi naši gledaoci,

Dođite na otvaranje pozorišne sezone, u petak 15. Septembra u 20 časova. Na platou ispred naše zgrade izvešćemo spektakularnu predstavu sa najvećim lutkom na svetu MAKS METALIKOM (5,20 metara) I fantastičnim vatrenim lutkama koje žive samo u PLAMENOM VRTU.


U l a z   j e   S L O B O D A N


 

Vrata našeg Pozorišta u novoj sezoni biće svečano otvorena u petak

15. Septembra u 20:00 časova.

Na platou ispred pozorišta odigraće se spektakli Maks Metalik i Plameni vrt.


 

ŠTA SMO RADILI

 

Predstavom Maks Metalik koja je učestvovala na Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta SAMPO 2017. u Helsinkiju (od 29.avgusta do 05. Septembra) glumci Ljiljana Živić, Jovan Popović, Goran Popović, Voja Savić, Željka Mandić i Zorana Milošaković-Tasić su učinili da najveća lutka na svetu, Maks Metalik (5,20 m) oduševi brojne građane Helsinkija i turiste koji su ovih dana preplavili glavni grad Finske.

Maks Metalik je pre zvaničnog nastupa na Festivalu prošetao ulicama, prosao kroz Esplenade park noseći deci Helsinkija poruku prijateljstva. Njega su pozdravljali prolaznici, s nekima se i pozdravljao. Ispred Espo bine ga je sačekao Saša Obradović ambasador Srbije u Finskoj i na visokom nivou predao poruku Katarini Metsalampi, predsednici Saveza pionira Finske.

U poruci su stihovi Ljubivoja Ršumovića “Cveće je ukras bašte/ leptir je ukras cveća/a deca puna mašte/ deca su ukras sveta”

Saša Obradović, ambasador, Katarina Metsalampi, predsednica Saveza pionira Finske, Jari Jusi Voiole kreator Maksa, Vladimir Lazić, v.d. direktora Pinokija I Bojan Barić, autor Maksa Metalika.

 

MAKS METALIK nastup u Helsinkiju, PLAMENI VRT autora Filipa Jevtića i Jelene Stanojević.


*Predstava REČNA SIRENA je zatvorila Pozorišnu sezonu učešćem na 57 MEĐUNARODNOMDEČIJEM FESTIVALU u Šibeniku. Utiske o našoj predstavi je najbolje je iskazao selektor pozorišnog programa, Dražen Ferinčanin, rečima: „Pa tko ne bi izabrao ovakvu predstavu! “ Nadahnuti festivalskom atmosferom glumci Nela Nikolić, Ljiljana Živić, Goran Popović, Jovan Popović, Zoran Todorović i Ivana Todorović su sjajnom inetrpretacijom oduševili brojne gledaoce.

 

Na slici: Ceo grad je bio u znaku Festivala (levo). Upravnik Vladimir Lazić ispred plakata Rečne sirene na ulazu u Narodno kazalište u Šibeniku (desno).


ŠTA ĆEMO RADITI


* U toku su pripreme predstava : ZOOTEKA i BARONI MAKARONI, čije premijere

planiramo u septembru i oktobru.

 

Na slici: Iz predstave Zooteka, najmanja ptica na svetu, Kolibri: Iz performansa Plameni vrt, lutke koje vatra ne može da spali autora Filipa Jevtića i Jelene Stanojević.

 

 

Завршен је 57. Међународни дечји фестивал у Шибенку. За 14 дана (од 17. јуна до 1. јула) приказано је више од 140 програма извођача из Хрватске и света. Ове године у програму Фестивала детета суделовало је 11 иностраних гостију (Македонија је у последњи час отказала) са 50 представа. Између осталих, гостовали су уметници из Русије, Словеније, Грчке, Велике Британије, Шпаније, Сингапура... Србију (која се овде појављује први пут после 27 година) представљало је ваше Позориште лутака Пинокио. Наступили смо у минулу суботу у Хрватском народном казалишту Шибеник и побрали бурне аплаузе, неколико и на отвореној сцени. Извели смо Речну сирену, дело бугарског аутора Тодора Валова, који је и редитељ. Ова представа прошле године је, на Сусретима професионалних луткарских позоришта Србије добила три награде: Тодор Валов за режију, а Нела Николић и Љиљана Живић за улоге Лоре и Грофице. Играли су још Јован и Горан Поповић, као и Зоран и Ивана Тодоровић.

После представе извештач Политике је селектору луткартских представа Фестивала Дражену Феринчанину честитао на избору, на шта је он рекао: Није то моја заслуга. Па тко овакву представу не би одабрао? Маја Трлаја, управница Хрватског народног казалишта Шибеник додала је да се нада да ће гости из Србије и догодине дати свој допринос богатству Фестивала, док је Владимир Лазић, управник београдског луткарског позоришта, полушаљиво добацио да се нада да ће то опет бити - Пинокио.

Две недеље древни Шибеник био је, рекло би се, у дечјим рукама. Просто је подетињио, у најлепшем смислу те речи. Цео град искићен је дечјим цртежима-портретима са конкурса у којем су учествовале основне школе Хрватске. Како је извештачу Политике рекла организаторка Ивана Баџин идеја је да се догодине укључе и школе из Србије па да се овде виоре и портрети разних Немања, Милица, Уроша... Поред представа у позоришту и на отвореној сцени између Грдске вјећнице и Катедрале, по улицама су наступали кловнови, жонглери, разни музичари, све од преподневних сати до пред поноћ, када се завршавају представе на летњој позорници. Део програма селио се и у Дрниш где су гостовала позоришта из Латвије и Босне и Хрцеговине. Приређено је 37 радионица, а неке од њих одржане су на оближњим острвима. Одржан је и тениски турнир за дечаке и девојчице до 10 година, за више од 200 њих, као и једриличарска регата.

После 15 дана крцатих збивањима секретар Министарства културе Хрватске и изасланица председнице Републике Хрватске Анамарија Киринић је између осталог рекла: Град је позорница и за сваку душу се нађе по нешто. Сватко дијете може пронаћи свој свијет.

Представа која затвара Фестивал је Буђење дечека позоришта из Беча. Прича о одрастању. Организатори се надају да неће пасти киша као на представи загребачког позоришта лутака Годишња доба која је прекинута на пола.

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>