Vesti i obaveštenja

С поносом истичемо да ће у недељу, 21. Маја с почетком у 20:00 х бити премијера представе СНЕЖНА КРАЉИЦА по причи Х.К. Андерсена у режији Ферида Карајице.

Играју: Борко Сарић, Мина Обрадовић, Драган Секулић, Љиљана Живић, Жељка Мандић, Јован Поповић, Горан Поповић, Зоран Тодоровић, Драгиша Косара, Нела Николић, Биљана Михајловић и Ивана Тодоровић. Креатор маски и лутака Зорана Милошаковић-Тасић.

 

 

УДАРНА ВЕСТ:


“РЕЧНА СИРЕНА” ЈЕ ПРВА ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА ЈЕ УШЛА У СЕЛЕКЦИЈУ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ДЈЕТЕТА У ШИБЕНИКУ ПОСЛЕ 27. ГОДИНА.

Ево текста из Дирекције Фестивала:

“јучер сам добила резултате селекције. Честитам! Ваша представа "Речна сирена" прошла је селекцију! Још једном честитам и срдачан поздрав,

Ивана Баџим

Водитељица Уреда Мдф-а”


Н О В О С Т И:


Од 01. Фебруара благајна ради од среде до петка од 14:00 - 18:00 и 90 минута пре почетка представе


 

 

Са жаљењем и уз велико извињење обавештавамо вас да су отказане представе „Поље пуно бисера“ , субота, 13. Мај у 16:00 х и „Пут око света“, недеља, 14. Мај у 16:00 часова које су планиране да се играју испред зграде Меркатора. Хвала на разумевању!


Нашом представом „ШЕШИР ПУН БОЈА“ отворен је ИX Међународни фестивал забављача за децу у Требињу који се одржава од 24. – 28. Априла 2017. године.


 

Igraju: Jovan Popović,Ivana Todorović i Vojislav Šantić

Organizatorima i publici želimo da ispune svoja očekivanja i da se dobro zabave!


С ПОНОСОМ ИСТИЧЕМО да ће нашом представом “ПОЉЕ ПУНО БИСЕРА” бити отворен Вуков сабор у Тршићу, 24. Маја. 2017. Године.

Ово је једина представа на репертоару позоришта Србије која на јединствен начин подржава кампању „Негујмо српски језик“. Настала је уз подршку Секретаријата за културу и Владана Вукосављевића, некадашњег секретара за културу Београда, актуелног министра културе. Ауторсаки тим представе поред Владимира Лазића чине Жељко Мијановић драматург и писац сонгова, Љуба Нинковић, композитор, Милош Павловић сценограф, Ферид Карајица сценски покрет. Играју: Душко Радовић, Драгана Васић, Горан Поповиоћ, Жељка Мандић, Лако Николић, Зорана Милошаковић-Тасић, Биљана Михајловић и Ивана Тодоровић.

"Поље пуно бисера" је позоришна игра која своје надахнуће проналази у богатој ризници Вука Стефановића Караџића у којој је сакупљено наше усмено књижевно благо. Ова весела прича о глумачком хлебу са седам кора, покушај је да свевуковски језик оживи кроз бајковити заплет о путујућој глумачкој дружини чији је задатак да засмејава народ у земљи у којој се више нико не смеје.

 


Данас, 06. Априла је почетак припрема спектакла за децу : СНЕЖНА КРАЉИЦА. Премијера је у мају месецу. Глумцима, редитељу и свим сарадницима желимо успешан рад!


УДАРНА ВЕСТ:


“РЕЧНА СИРЕНА” ЈЕ ПРВА ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА ЈЕ УШЛА У СЕЛЕКЦИЈУ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ДЈЕТЕТА У ШИБЕНИКУ


после 27 година.Ево текста из Дирекције Фестивала:

“јучер сам добила резултате селекције. Честитам! Ваша представа "Речна сирена" прошла је селекцију! Још једном честитам и срдачан поздрав,

Ивана Баџим

Водитељица Уреда Мдф-а”

 

Н О В О С Т И:


Од 01. Фебруара благајна ради од среде до петка од 14:00 - 18:00 и 90 минута пре почетка представе


 

 

* * *

Žiri 16. Festića, pozorišnog festivala za decu, koji je radio u sastavu: Branislava Ilić, rediteljka, Mihailo Maksimović, glumac i Gordana Smuđa, dramaturg, pogledao je ukupno devet predstava najnovije produkcije profesionalnih pozorišta za decu iz cele Srbije i jedoglasno doneo odluku da dodeli nagradu ansamblu pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Zemuna za predstavu „Carev slavuj“, za najbolju kolektivnu glumačku igru, za izuzetno kompaktno glumačko oživljavanje lutaka i delikatnu igru u kojoj često učestvuje i više glumaca na jednom liku.

* * *

 

* * *

Pozorište lutaka PINOKIO sa ponosom ističe da je Stručni žiri 47. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije od ravnopravnih pet nagrada za glumačko ostvarenje nagradio dva člana našeg ansambla:


- Nelu Nikolić, za ulogu Lore u predstavi «Rečna sirena»

- Ljiljanu Živić, za ulogu Stare grofice u predstavi «Rečna sirena»

 

Nagrada za najbolju režiju pripala je našem saradniku

- Todoru Valovu, za predstavu «Rečna sirena» pozorište lutaka «Pinokio», Novi Beograd.

 

Odluku o nagradama doneo je Stručni žiri dana 29.11–01.12.2016. Četrdesetsedmih susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, u Beogradu, u sastavu:

  1. Prof. Slavčo Malenov, profesor na Nacionalnoj akdemiji za filmsku i pozorišnu umetnost – Bugarska (predsednik)
  2. Prof. dr Zoran Đerić, teatrolog i v.d. direktor Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad
  3. Boris Čakširan, reditelj i kostimograf, Beograd

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>