Vesti i obaveštenja

DRAGA PUBLIKO,

DOBRO DOŠLI U SVET MAŠTE! POČELO JE PRIKAZIVANJE NAŠIH PREDSTAVA. EVO MALO ATMOSFERE SA OTVARANJA POZORIŠNE SEZONE, U PETAK 15. SEPTEMBRA!


 

NAJNOVIJE:

P R E M I J E R A. ZOOTEKE, LUTKARSKOG MJUZIKLA.

U ČETVRTAK, 21. septembra 2017. u 20:00 casova.

 

IGRAJU: BORKO SARIĆ, NELA NIKOLIĆ, LJILJANA ŽIVIĆ I BILJANA MIHAJLOVIĆ

OVO JE POZORIŠNO IZDANJE TV SERIJE ZOOTEKA KOJU JE NAPISAO ALEKSANDAR ĐAJA. PREDSTAVU JE TOREZIRAO VLADAN ĐURKOVIĆ, LUTKE I SCENSKI PROSTOR KREIRAO FILIP JEVTIĆ, STIHOVE I TEKST NAPISAO ŽELJKO MIJANOVIĆ, A MUZIKU KOMPONOVAO DUŠAN PETROVIĆ.

PRVA REPRIZA JE U SUBOTU, 23. SEPTEMBRA U 12:00 h.

UČITE, PEVAJTE, IGRAJTE SA NAMA!

 

Dragi naši gledaoci,

Dođite na otvaranje pozorišne sezone, u petak 15. Septembra u 20 časova. Na platou ispred naše zgrade izvešćemo spektakularnu predstavu sa najvećim lutkom na svetu MAKS METALIKOM (5,20 metara) I fantastičnim vatrenim lutkama koje žive samo u PLAMENOM VRTU.


U l a z   j e   S L O B O D A N


 

Vrata našeg Pozorišta u novoj sezoni biće svečano otvorena u petak

15. Septembra u 20:00 časova.

Na platou ispred pozorišta odigraće se spektakli Maks Metalik i Plameni vrt.


 

ŠTA SMO RADILI

 

Predstavom Maks Metalik koja je učestvovala na Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta SAMPO 2017. u Helsinkiju (od 29.avgusta do 05. Septembra) glumci Ljiljana Živić, Jovan Popović, Goran Popović, Voja Savić, Željka Mandić i Zorana Milošaković-Tasić su učinili da najveća lutka na svetu, Maks Metalik (5,20 m) oduševi brojne građane Helsinkija i turiste koji su ovih dana preplavili glavni grad Finske.

Maks Metalik je pre zvaničnog nastupa na Festivalu prošetao ulicama, prosao kroz Esplenade park noseći deci Helsinkija poruku prijateljstva. Njega su pozdravljali prolaznici, s nekima se i pozdravljao. Ispred Espo bine ga je sačekao Saša Obradović ambasador Srbije u Finskoj i na visokom nivou predao poruku Katarini Metsalampi, predsednici Saveza pionira Finske.

U poruci su stihovi Ljubivoja Ršumovića “Cveće je ukras bašte/ leptir je ukras cveća/a deca puna mašte/ deca su ukras sveta”

Saša Obradović, ambasador, Katarina Metsalampi, predsednica Saveza pionira Finske, Jari Jusi Voiole kreator Maksa, Vladimir Lazić, v.d. direktora Pinokija I Bojan Barić, autor Maksa Metalika.

 

MAKS METALIK nastup u Helsinkiju, PLAMENI VRT autora Filipa Jevtića i Jelene Stanojević.


*Predstava REČNA SIRENA je zatvorila Pozorišnu sezonu učešćem na 57 MEĐUNARODNOMDEČIJEM FESTIVALU u Šibeniku. Utiske o našoj predstavi je najbolje je iskazao selektor pozorišnog programa, Dražen Ferinčanin, rečima: „Pa tko ne bi izabrao ovakvu predstavu! “ Nadahnuti festivalskom atmosferom glumci Nela Nikolić, Ljiljana Živić, Goran Popović, Jovan Popović, Zoran Todorović i Ivana Todorović su sjajnom inetrpretacijom oduševili brojne gledaoce.

 

Na slici: Ceo grad je bio u znaku Festivala (levo). Upravnik Vladimir Lazić ispred plakata Rečne sirene na ulazu u Narodno kazalište u Šibeniku (desno).


ŠTA ĆEMO RADITI


* U toku su pripreme predstava : ZOOTEKA i BARONI MAKARONI, čije premijere

planiramo u septembru i oktobru.

 

Na slici: Iz predstave Zooteka, najmanja ptica na svetu, Kolibri: Iz performansa Plameni vrt, lutke koje vatra ne može da spali autora Filipa Jevtića i Jelene Stanojević.

 

 

Завршен је 57. Међународни дечји фестивал у Шибенку. За 14 дана (од 17. јуна до 1. јула) приказано је више од 140 програма извођача из Хрватске и света. Ове године у програму Фестивала детета суделовало је 11 иностраних гостију (Македонија је у последњи час отказала) са 50 представа. Између осталих, гостовали су уметници из Русије, Словеније, Грчке, Велике Британије, Шпаније, Сингапура... Србију (која се овде појављује први пут после 27 година) представљало је ваше Позориште лутака Пинокио. Наступили смо у минулу суботу у Хрватском народном казалишту Шибеник и побрали бурне аплаузе, неколико и на отвореној сцени. Извели смо Речну сирену, дело бугарског аутора Тодора Валова, који је и редитељ. Ова представа прошле године је, на Сусретима професионалних луткарских позоришта Србије добила три награде: Тодор Валов за режију, а Нела Николић и Љиљана Живић за улоге Лоре и Грофице. Играли су још Јован и Горан Поповић, као и Зоран и Ивана Тодоровић.

После представе извештач Политике је селектору луткартских представа Фестивала Дражену Феринчанину честитао на избору, на шта је он рекао: Није то моја заслуга. Па тко овакву представу не би одабрао? Маја Трлаја, управница Хрватског народног казалишта Шибеник додала је да се нада да ће гости из Србије и догодине дати свој допринос богатству Фестивала, док је Владимир Лазић, управник београдског луткарског позоришта, полушаљиво добацио да се нада да ће то опет бити - Пинокио.

Две недеље древни Шибеник био је, рекло би се, у дечјим рукама. Просто је подетињио, у најлепшем смислу те речи. Цео град искићен је дечјим цртежима-портретима са конкурса у којем су учествовале основне школе Хрватске. Како је извештачу Политике рекла организаторка Ивана Баџин идеја је да се догодине укључе и школе из Србије па да се овде виоре и портрети разних Немања, Милица, Уроша... Поред представа у позоришту и на отвореној сцени између Грдске вјећнице и Катедрале, по улицама су наступали кловнови, жонглери, разни музичари, све од преподневних сати до пред поноћ, када се завршавају представе на летњој позорници. Део програма селио се и у Дрниш где су гостовала позоришта из Латвије и Босне и Хрцеговине. Приређено је 37 радионица, а неке од њих одржане су на оближњим острвима. Одржан је и тениски турнир за дечаке и девојчице до 10 година, за више од 200 њих, као и једриличарска регата.

После 15 дана крцатих збивањима секретар Министарства културе Хрватске и изасланица председнице Републике Хрватске Анамарија Киринић је између осталог рекла: Град је позорница и за сваку душу се нађе по нешто. Сватко дијете може пронаћи свој свијет.

Представа која затвара Фестивал је Буђење дечека позоришта из Беча. Прича о одрастању. Организатори се надају да неће пасти киша као на представи загребачког позоришта лутака Годишња доба која је прекинута на пола.

 

 

 

НАЈНОВИЈЕ ИЗ РЕПЕРТОАРА ПОЗОРИШТА ЛУТАКА ПИНОКИО!!!


Само за вас наши драги гледаоци играћемо КОНЦЕРТ ЗА КЛОВНА И ОРКЕСТАР у суботу, 10. Јуна у 17:00 часова

 

 

КОНЦЕРТ ЗА КЛОВНА И ОРКЕСТАР је музички спектакл са камерним оркестром И једним узбудљивим реметилачким ликом, кловном, тумачи га Марко Стојановић, који упорно покушава да преузме диригентску палицу Ненаду Петковићу. У овој урнебесној ситуацији публика има важну улогу. Зато дођите и помозите диригенту да очува дисциплине извођења концерта CLOUN Кoncert немачког композитора Андреаса Пер Келера


Поштовани гледаоци,

Ваше Позориште учествује на два међународна фестивал крајем једне И почетком друге сезоне.


Позоришну сезону 2016/017завршавамо , 25. Јуна учешћем на МЕЂУНАРОДНОМ ДЕЧИЈЕМ ФЕСТИВАЛУ У ШИБЕНИКУ представом РЕЧНА СИРЕНА која је ушла у званичну селекцију. Игра се у ХРВАТСКОМ НАРОДНОМ КАЗАЛИШТУ У ШИБЕНИКУ у 19:00 часова.

 

Да би наш пут у Шибеник био известан, поред неоспорног квалитета представе, најзаслужнији је наш донатор господин Бранислав Баћевић, оснивач и председник друштва д.о.о “ТРАНСПОРТШПЕД” БЕОГРАД. То је реномирано српско шпедитерско предузеће које ужива висок степен поверења својих корисника услуга и Управе царина Републике Србије и пружа интегрисане логистичке услуге.

Бићемо у сигурним рукама које и вама препоручујемо!

 


Видимо се у септембру!

 

 

Нову позоришну сезону 2017/018 почињемо на Међинародном фестивалу луткарских позориште САМПО 2017 у Хелсинкију нашим спектаклом МАКС МЕТАЛИК, у четвртак 31. Августа у 19:00 часова. Нашег великог, металног Макса пратиће џез оркестар као добродошлицу повратка након 20 година у Хелсинки, његово место рођења. Да, да Макс је рођен у Финској, али је већ као дечачић, тек пошао у школу, дошао И остао у Београду.

 

 

Да ли знате где смо гостовали ове недеље?

Били смо на Косову И Метохији са представом ШЕШИР ПУН БОЈА у оквиру обележавања Међународног дана детета у организацији Домовник И УНИЦЕФ-а.


 

Ово је атмосфера из гледалишта!


Изведене су три представе у Домовима цултуре у Лепосавићу, Грачаници И Зубин потоку.


Организација Домовик из Митровице у оквиру организовања Међународног дана дана детета, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом је позвала Позориште лутака „Пинокио“ да гостује са представом ШЕШИР ПУН БОЈА . Изведене су три представе у Домовима културе у Лепосавићу, Зубином потоку .


 

Видимо се на нашој матичној сцени почетком септембра!


ДОБРО ДОШЛИ У СВЕТ МАШТЕ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА ПИНОКИО!

 


Благајна ради 90 минута пре почетка представе


 

 

С поносом истичемо да ће у недељу, 21. Маја с почетком у 20:00 х бити премијера представе СНЕЖНА КРАЉИЦА по причи Х.К. Андерсена у режији Ферида Карајице.

Играју: Борко Сарић, Мина Обрадовић, Драган Секулић, Љиљана Живић, Жељка Мандић, Јован Поповић, Горан Поповић, Зоран Тодоровић, Драгиша Косара, Нела Николић, Биљана Михајловић и Ивана Тодоровић. Креатор маски и лутака Зорана Милошаковић-Тасић.

 

 

УДАРНА ВЕСТ:


“РЕЧНА СИРЕНА” ЈЕ ПРВА ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА ЈЕ УШЛА У СЕЛЕКЦИЈУ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ДЈЕТЕТА У ШИБЕНИКУ ПОСЛЕ 27. ГОДИНА.

Ево текста из Дирекције Фестивала:

“јучер сам добила резултате селекције. Честитам! Ваша представа "Речна сирена" прошла је селекцију! Још једном честитам и срдачан поздрав,

Ивана Баџим

Водитељица Уреда Мдф-а”

 

 

Благајна ради 90 минута пре почетка представе


 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>