Са жаљењем и уз велико извињење обавештавамо вас да су отказане представе „Поље пуно бисера“ , субота, 13. Мај у 16:00 х и „Пут око света“, недеља, 14. Мај у 16:00 часова које су планиране да се играју испред зграде Меркатора. Хвала на разумевању!


Нашом представом „ШЕШИР ПУН БОЈА“ отворен је ИX Међународни фестивал забављача за децу у Требињу који се одржава од 24. – 28. Априла 2017. године.


 

Igraju: Jovan Popović,Ivana Todorović i Vojislav Šantić

Organizatorima i publici želimo da ispune svoja očekivanja i da se dobro zabave!


С ПОНОСОМ ИСТИЧЕМО да ће нашом представом “ПОЉЕ ПУНО БИСЕРА” бити отворен Вуков сабор у Тршићу, 24. Маја. 2017. Године.

Ово је једина представа на репертоару позоришта Србије која на јединствен начин подржава кампању „Негујмо српски језик“. Настала је уз подршку Секретаријата за културу и Владана Вукосављевића, некадашњег секретара за културу Београда, актуелног министра културе. Ауторсаки тим представе поред Владимира Лазића чине Жељко Мијановић драматург и писац сонгова, Љуба Нинковић, композитор, Милош Павловић сценограф, Ферид Карајица сценски покрет. Играју: Душко Радовић, Драгана Васић, Горан Поповиоћ, Жељка Мандић, Лако Николић, Зорана Милошаковић-Тасић, Биљана Михајловић и Ивана Тодоровић.

"Поље пуно бисера" је позоришна игра која своје надахнуће проналази у богатој ризници Вука Стефановића Караџића у којој је сакупљено наше усмено књижевно благо. Ова весела прича о глумачком хлебу са седам кора, покушај је да свевуковски језик оживи кроз бајковити заплет о путујућој глумачкој дружини чији је задатак да засмејава народ у земљи у којој се више нико не смеје.

 


Данас, 06. Априла је почетак припрема спектакла за децу : СНЕЖНА КРАЉИЦА. Премијера је у мају месецу. Глумцима, редитељу и свим сарадницима желимо успешан рад!


УДАРНА ВЕСТ:


“РЕЧНА СИРЕНА” ЈЕ ПРВА ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА ЈЕ УШЛА У СЕЛЕКЦИЈУ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ДЈЕТЕТА У ШИБЕНИКУ


после 27 година.Ево текста из Дирекције Фестивала:

“јучер сам добила резултате селекције. Честитам! Ваша представа "Речна сирена" прошла је селекцију! Још једном честитам и срдачан поздрав,

Ивана Баџим

Водитељица Уреда Мдф-а”

 

Н О В О С Т И:


Од 01. Фебруара благајна ради од среде до петка од 14:00 - 18:00 и 90 минута пре почетка представе